ΕΚΣΤΑΝ θέατρο / Πολυχώρος

Με θέα το πάρκο του Φιξ «Οι φίλοι των Τεχνών» δημιούργησαν το 2009 τον Πολυχώρο Εκστάν.
Κυρίως λειτουργεί ως θεατρικός χώρος.

 

Το Εκστάν είναι επίσης χώρος ζωής και συμμετοχής. Χρόνο με το χρόνο επιβεβαιώνεται ως ένας ζεστός ανοιχτός και φιλόξενος χώρος. Είναι ένα μέσο συνεργασίας και ανταλλαγής πρακτικών. Σας προσκαλεί να το γνωρίσετε. 

Εκτός από θέατρο προσφέρει κι άλλες προτάσεις. Να έρθετε σ' ένα ζωντανό μουσικό αφιέρωμα (την πρώτη και τρίτη Κυριακή κάθε μήνα) ή σε κάποιο άλλο είδος μουσικής με ποιότητα, σε μια λογοτεχνική συνάντηση, σε μια προβολή...

Το ιστορικό του Εκστάν

Το Εκστάν φέρνει μια ιστορία τριάντα χρόνων πίσω του.  
Ο πυρήνας του έχει υπάρξει από το 1982 με την επωνυμία ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ (Θεατρική ομάδα: Κώστας Φιλίπογλου, Μίλτος Μαρέτας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Στέλιος Σισμανίδης). Στο διάστημα 1982-86 η θεατρική ομάδα έκανε γνωστή τη δουλειά της σ’ όλη την Ελλάδα με τα έργα: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω του Ντάριο Φο, Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού του Ντάριο Φο, Χαμογελάστε παρακαλώ του Καρλ Βάλεντιν, Οι Καραμπινιέροι του Βενιαμίν Τζόπολο σε σκηνοθεσίες του ιδρυτικού της μέλους Γιάννη Σταματίου.

Από το 1987 με 1996 τα  μέλη του στρέφονται σε νέες  θεατρικές σπουδές και εμπειρίες συνδεόμενοι με μεγάλους δασκάλους του Θεάτρου με τους οποίους από τότε κρατούν μόνιμη συνεργασία.

Tο 1994 η Ομάδα επανεμφανίζεται ανανεωμένη με την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σωματείου ΠΕΔΙΟΝ.  Στις δραστηριότητες που έχει δημοσιοποιήσει, συμπεριλαμβάνονται θεατρικές παραγωγές, οργάνωση σεμιναρίων, λειτουργία θεατρικών εργαστηρίων, μεταφράσεις, δημοσιεύσεις.

Tο 2009 ο Γιάννης Σταματίου και η Ελένη Παπαχριστοπούλου με νέους συνεργάτες, δημιούργησαν ένα δικό τους πλέον πολιτιστικό χώρο πειραματισμού, ανταλλαγής και επικοινωνίας, το Εκστάν.

Καυταντζόγλου 5 & Πατησίων

Πατήσια ΤΚ 111 44  

Τηλ επικοινωνίας: 213 0210339 & 6947970172 - 6977359312   

email:  ekstanworld@gmail.com

 EKSTAN ALLRIGHTS RESERVED 2018-19

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now